Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

AC

Nieuwe sporthal voor Noorderwijk en Morkhoven heet MOve NOw

Het stadsbestuur ging op zoek naar een naam voor de nieuwe sporthal voor Noorderwijk en Morkhoven. Iedereen kon zijn of haar voorstel(len) indienen tot zondag 29 juli via de website van de stad.

Het bestuur koos uit de 153 inzendingen voor MOve NOw als naam voor de nieuwe sporthal. Het hield daarbij rekening met originaliteit, herkenbaarheid en creativiteit. De aannemer kan nu aan de slag met de verwerking van de naam aan de gevel van de sporthal.

MOve NOw is een idee van Nele Thiels. Zij ontvangt zoals beloofd een leuke prijs.

 

Wie wint de titel Sportverdienste Herentals 2024?

Op zondag 25 augustus zet Herentals zijn sportkampioenen in de spotlights. Dat gebeurt op de Grote Markt, om 16.30 uur. Herentalsenaren die tussen 1 juli 2023 en 30 juni 2024 een of meerdere uitzonderlijke sportieve prestaties hebben geleverd, worden dan in de bloemetjes gezet.

Van al die kampioenen selecteerde het stadsbestuur drie laureaten die meedingen naar de titel “Sportverdienste Herentals 2024”.

  • Ereteam Herentalse Ijshockey Club
    Het Ereteam van de Herentalse Ijshockeyclub speelt al jaren ijshockey op het hoogste nationaal niveau. Ze komen uit in de Bene–league (een competitie met de beste Belgische en Nederlandse Ijshockeyploegen) en geraakten in de competitie tot in de playoffs. Bovendien wonnen ze de Beker van België met een overtuigende 5-1 score tegen Bulldogs Luik. Buiten drie importspelers bestaat de ploeg uit eigen jeugd van Herentals en omstreken.
     
  • Leyla Proost
    Leyla maakt deel uit van skiclub Snow Valley in Peer en werd dit jaar Belgisch Kampioen bij de U14 meisjes slalom in Tignes (Frankrijk). Daarnaast behaalde ze zilver in het overall klassement bij de dames. Leyla’s prestaties en de opofferingen die ze moet maken om haar sport te kunnen beoefenen, worden hoog ingeschat.
     
  • Barbara Fava
    Barbara traint als G-atlete al jaren bij Okinawa Karate Herentals en heeft een bruine band (tweede Kyu). Ze behaalde een derde plaats op het Vlaams Kampioenschap per ploeg. De kroon op het werk zette Barbara met verschillende medailles op het Wereldkampioenschap karate met onder andere een gouden medaille in kata pair - bassai dai. 

Iedereen kan tot 18 augustus via www.herentals.be/kampioenenhuldiging stemmen en zo zijn of haar favoriet aan de titel van Sportverdienste Herentals 2024 helpen.

 

Zomerbeurs Numismatica Herentals

Op zondag 11 augustus houden muntenclub Numismatica Herentals en haar partners een Zomerbeurs. De zevende editie biedt verzamelaars en nieuwsgierigen een dag vol ontdekkingen en ruilplezier. Bezoekers zijn welkom van 8 tot 14 uur in zaal ’t Hof op de Grote Markt. De toegang is gratis.

De Zomerbeurs is een evenement uit het programma van Herentals Bruist. Naast fascinerende collecties, kan iedereen er genieten van een assortiment drankjes en smakelijke broodjes. De jongere bezoekers maken kans op geweldige prijzen met de gratis jeugdtombola!

 

Tribute To Elvis and More

Tijdens de Tribute to Elvis and More op vrijdag 16 augustus is de Grote Markt dé plek voor alle liefhebbers van vintage, classic cars en rock-’n-roll. U kunt vanaf 13 uur proeven van heerlijk eten en drinken en allerlei animatie voor jong en oud. Om 18 uur kunt u genieten van een optreden van Shaky Shane. Alle info vindt u op www.herentalsbruist.be/kalender/tribute-elvis-and-more-roxy.

 

Leer veilig fietsen met een kinderzitje

Politie Neteland organiseert op vraag van de sociale dienst op woensdag 4 september, van 13.30 uur tot 15 uur, in het Verkeerseducatief centrum (Vorselaarsebaan 50, Herentals) een mini-cursus veilig fietsen met een kinderzitje. De deelnemers krijgen tips en tricks en oefenen op een fietsparcours.
Wel vooraf inschrijven met een e-mail naar pz.neteland.vec@police.belgium.eu.

 

Nieuw adres voor contactpunt Agentschap Integratie en Inburgering in Herentals

Het contactpunt van het Agentschap Integratie en Inburgering in Herentals is verhuisd van de Nederrij 133/B naar het administratief centrum aan de Augustijnenlaan 30.

Het contactpunt is er voor wie pas in Vlaanderen of Brussel is komen wonen en hulp kan gebruiken om zich hier thuis te voelen, werk te vinden, te studeren of iets leuks te doen in de vrije tijd. Nieuwkomers kunnen er ook terecht met vragen over hun rechten en plichten, om Nederlands te leren of nieuwe mensen te ontmoeten.

www.integratie-inburgering.be/nl/regionaal/antwerpen/contactpunt-herentals

 

Ferm Kinderopvang zoekt jobstudent

Ferm Kinderopvang biedt in Herentals buitenschoolse kinderopvang voor kinderen uit de basisschool. Voor de werking tijdens het komende schooljaar zoekt Ferm een jobstudent die op woensdagnamiddagen aan de slag kan gaan om lagereschoolkinderen op te vangen.

Kandidaten moeten minstens 18 jaar zijn en een erkend diploma in de sector kinderopvang hebben of een erkende opleiding of een bachelor of masteropleiding volgen.

Meer inlichtingen op www.samenferm.be/jobs/jobstudent-buitenschoolse-opvang-herentals-woensdagnamiddag-schooljaar/2930.

 

Aangepaste verkeerssituaties

Op zaterdag 10 augustus is er door Molekens Run geen verkeer mogelijk tussen 10 en 12 uur in de Acacialaan (tussen Wilgenlaan en Heesveld) en de Lindenlaan (tussen Wilgenlaan en Acacialaan).

Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 augustus is het Molekens Kermis. Hierdoor is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Lindenlaan, Dennenlaan en een deel van de Wilgenlaan van vrijdag 16 augustus om 8 uur tot en met zondag 18 augustus om 23 uur.

Op zaterdag 17 augustus is een deel van Rossem, tussen Oosterhoven en Heuvelstraat, van 8 tot 18 uur afgesloten voor het autoverkeer omwille van de Rossemse brocante en oude ambachtenmarkt.

Op maandag 19 augustus start gemeente Westerlo met de heraanleg van de fietspaden in Ter Voort,

vanaf de Steenbemptloop tot de grens met Herentals. De werkzaamheden duren ongeveer een maand. In een eerste fase wordt er gewerkt tussen de Steenbemptloop en het kruispunt met Strateneinde. Er geldt dan eenrichtingsverkeer in de richting van Voortkapel. In de richting van Morkhoven is er een omleiding via de Kloosterstraat en Strateneinde. Er is altijd een fietspad vrij in dubbele rijrichting.

In fase 2 wordt het fietspad vernieuwd aan de kant van de even nummers tussen Strateneinde en Scheiken. Er is opnieuw tweerichtingsverkeer mogelijk en er staan verkeerslichten. Het fietspad aan de zijde van de dierenkliniek wijzigt niet en is vrij in dubbele rijrichting.

AC

Deel dit artikel